Kunnanvaltuusto voi kuntalain 34 §:n mukaan erottaa koko kunnanhallituksen, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta. (Kuva: Pixaby)

Loviisan kaupunginvaltuustossa jätettiin keskiviikkona 12. kesäkuuta valtuustoaloite kuntalain 34:n pykälän mukaisen menettelyn aloittamisesta ja tilapäisen valiokunnan asettamisesta 35:n pykälän mukaisesti. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on Mia Heijnsbroek-Wirén (kok.).

Aloite koskee kaupunginhallituksen erottamista epäluottamuksen vuoksi.

Kunnanvaltuusto voi kuntalain 34 §:n mukaan erottaa koko kunnanhallituksen, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta.

Kun 34 §:ssä tarkoitettu luottamushenkilöiden erottamista koskeva asia on tullut vireille, valtuusto voi asettaa tilapäisen valiokunnan, jonka on valmisteltava asia. Valiokunnan jäsenten on oltava valtuutettuja tai varavaltuutettuja.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Asia menee siis seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn, joka esittää valtuustolle, että se päättää, asettaako se tilapäisen valiokunnan tutkimaan hallituksen epäluottamusta ja mahdollista erottamista.

Aiemmin aiheesta:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*