Keski-Suomen liiton, Pohjanmaan liiton ja Etelä-Pohjanmaan liiton maakuntajohtajat ovat vedonneet liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriin, kesk., poikittaisliikenteen jatkamiseksi rataosuudella Vaasa-Seinäjoki-Jyväskylä.

– On joko luovuttava ostopalveluiden leikkauksista tai tehtävä uusi sopimus VR:n ja LVM:n välille, millä mahdollistetaan uusien liikennetoimijoiden pääsy rataosuuksille, joilla VR:n toiminta lakkaa, maakuntajohtajat toteavat.

Jos VR lopettaa toimintansa joillakin rataosuuksilla kokonaan, VR:n junavuorojen on maakuntajohtajien mukaan jatkuttava niin kauan, että kilpailutus uusille toimijoille saadaan päätökseen.

– Jyväskylän, Seinäjoen ja Vaasan kasvavat kaupunkiseudut sekä radanvarsikunnat tarvitsevat toimivan joukkoliikenteen, sillä ratojen vaikutuspiirissä on noin 350 000 ihmistä. Hallitusohjelman mukaan julkisia investointeja tullaan suuntaamaan perustienpitoon, rataverkkoon sekä terminaaleihin. Rataliikenne on myös ympäristön ja ilmastopäästöjen näkökulmasta järkevin ratkaisu, kannanotossa todetaan.

Keski-Suomen liiton maakuntajohtaja Anita Mikkonen, Pohjanmaan liiton maakuntajohtaja Olav Jern ja Etelä-Pohjanmaan liiton maakuntajohtaja Asko Peltola luovuttivat kannanoton ministeri Bernerille torstaina 15. lokakuuta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*