Rahoituksen viipymisestä huolimatta ainakin osa maakunnista on jo siirtymässä väliaikaishallintoon alkuperäisen aikataulun mukaisesti eli heinäkuun alusta.

Maakuntien väliaikaisen hallinnon rahoitus odottaa edelleen virallista päätöstä eduskunnassa. Maakunnat ovat odottaneet lopullista päätöstä asiasta jo pitkään.

Se ei kuitenkaan ole vielä tällä viikolla eduskunnan viikkoaikataulussa. Asia sisältyy käsittelyssä olevaan lisätalousarvioon.

Muutosjohtaja Pauli Harju vakuuttaa kuitenkin, että asiassa ei ole ongelmia. Hän uskoo, että asia tulee eduskunnassa ensi viikolla valmiiksi.

Maakunnille on viime viikolla lähetetty ohjeet määrärahan hakemisesta. Rahan jaolle on olemassa laskentakaavat. Määräaika hakemuksille päättyy 30.6.

– Teemme sitten heti päätökset, Harju sanoo.

Maakunnissa edetään

Maakuntauudistuksen valmistelussa on kriittinen hetki menossa, kun esivalmistelusta siirrytään eteenpäin. Rahoituksen viipymisestä huolimatta ainakin osa maakunnista on jo siirtymässä väliaikaishallintoon alkuperäisen aikataulun mukaisesti eli heinäkuun alusta.

Moni maakunta on jo rekrytoinut henkilöitä ja osa on vielä rekrytoimassa. Maakunnissa katsotaan, että virallisen määrärahapäätöksen viipymimsestä huolimatta järjestelyjä on pakko jatkaa, koska kokonaisaikataulua ei ainakaan voimassaolevien linjausten mukaan lykätä.

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@aucuparia.fi
0
JAKOA
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*