Malmin lentokentän kohtalosta on väännetty pitkään kättä. Alueen kaavarunko on ensi tiistaina esillä Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnassa. (Karttakuva: Helsingin kaupunki)

Malmin lentokentän alueen kaavarunko on Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan syynissä ensi tiistaina. Alue on merkittävin Helsingin kaupungin uudisrakennusalueista ja sinne on suunniteltu asuntoja noin 25 000 asukkaalle.

Käsiteltävänä olevan kaavarungon tavoitteena on liittää lentokentän alue tiiviisti ympäröiviin alueisiin. Alueen joukkoliikenneratkaisu perustuu yleiskaavan mukaisesti raitioliikenteeseen. Asemakaavoitus on tarkoitus toteuttaa vaiheittain siten, että rakentaminen käynnistyisi alueella noin vuonna 2020 ja jatkuisi seuraavat 25-30 vuotta.

 

Asiasta enemmän Helsingin kaupungin nettisivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Malmin lentoasema tulee ehdottomasti säilyttää lentoasemana. Kenttä on Suomen toiseksi vilkkain ja kansainvälisesti noteerattu korvaamaton kulttuuriaarre.

    Asunnot voi rakentaa muualle. Helsingin pita-alasta vain hyvin vähäinen osuus on rakennettua ja aina pitää suosia korkeaa rakentamista.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*