Lasten päiväkotipaikkoja koskevassa palvelutuotannon kilpailuttamisessa ei tehty Maskussa virhettä. Markkinaoikeus on antanut päätöksessä asiassa, joka koski alkuvuodesta tapahtunutta kilpailuttamista, jossa Masku haki palveluntuottajaa rakenteilla olevaan yksityiseen päiväkotiin.

Kilpailutuksesta valittanut yritys oli jättänyt tarjouksen, jossa se oli asettanut tarjouspyynnöstä poikkeavan ehdon tarjoukseensa. Yhtiön mukaan päiväkodissa tulisi olla lapsia kahdeksalle kasvattajalle, joka lapsimääräksi muunnettuna olisi 56. Kunnan tarjouspyynnössä taas lapsimääräksi oli ilmoitettu 35-70.

Valittajan mielestä tulisi-konditionaalin käyttö tarjouksen kansilehdessä ei ollut tarjouksen sitovuudelle asetettu edellytys eikä hankintayksikölle esitetty vaatimus. Kunta oli kuitenkin toista mieltä ja hylkäsi tarjouksen heti kättelyssä. Samaa mieltä oli myös markkinaoikeus tuoreessa päätöksessään.

-Tämä on meidän päänavaus yksityisen päivähoidon suhteen. Meillä on täällä ollut yksi pieni yksityinen englanninkielinen päiväkotiryhmä, mutta muutoin päivähoito on ollut kunnan omaa toimintaa. Tämän järjestelyn kautta halusimme pitää kunnan tekemät investoinnit kurissa, kunnanjohtaja Rauli Lumio kertoo.

Kesken olleesta valitusprosessista huolimatta uusi päiväkoti on aloittanut toimintansa. Tyytyväisiä ovat niin lapset kuin kuntapäättäjät.

-Lautakunta on ostanut päiväkodista ostopalveluna 35 paikkaa. Sopimus on meille edullinen, sillä meidän oman palvelutuotannon omakustannushinta päivähoidon suhteen on hieman kalliimpi, kunnanjohtaja Lumio paljastaa.

 

Markkinaoikeuden päätös kokonaisuudessaan

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*