Yli 117 000 euroa maksanut S-sarjan Mercedes Benz on kansan ja median mielestä liian pramea kulkuväline jopa ammattikorkeakoulun rehtorille. Tämän sai huomata myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun rehtori Heikki Saastamoinen ja oppilaitoksen hallitus.

Hulppeasta leasing-autosta uutisoi ensin Kymen Sanomat ja valtakunnan media seurasi perässä. Muutama päivä median polttopisteessä riitti ja keskiviikkona osapuolet olivat purkamassa sopimusta.

-Olemme valmistelemassa sopimuksen purkua ja tiedote medialle lähtee hetken kuluttua, kertoi Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen Kuntalehdelle keskiviikkona puolen päivän aikaan.

Kouvolassa, Kotkassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa toimiva Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu päätti hankkia rehtorille ja vararehtori Mirja Toikalle uudet mersut leasing-autoina osana palkkaa. Vararehtorin mersu oli tosin vain C-sarjalainen ja hinnaltaan 46 000 euron luokkaa.

Mediakohu kuitenkin oli osapuolille liikaa ja nyt Saastamoisen leasing-sopimus puretaan.

– Mediahässäkkä kieltämättä yllätti. Autojen hankintapäätös sinällään oli järkiperusteilla tehty, mutta ilmeisesti autojen merkin imago oli liikaa, Lehtinen arvioi.

Vararehtori Toikan autoetu säilyy ennallaan, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu tiedotti myöhemmin keskiviikkona.

Juttua muokattu klo 14.10: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu tiedotti, että vararehtorin auton leasing-sopimus säilyy ennallaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Syntynyt laaja mediakohu osoitti, etteivät päättäjät ole olleet alkuunsakaan tehtäviensä tasalla ja rehtorilla ei ole ollut pienintäkään suhteellisuudentajua. Turha päättäjien on mediaa syyttää, menkää peilin eteen ja arvioikaa samalla, onko teillä edellytyksiä jatkaa. Rehtori menetti ammattilaisten keskuudessa kasvonsa ja hänen itsensä asia on tehdä omat johtopäätöksensä.

    Esille tullut tapaus on samalla hyvä varoitus kaikille kunnille, kuntayhtymille ja niihin rinnastettaville kuntien osakeyhtiöille. Aina on olemassa raja, jonka ylittäminen käynnistää vastuullisuuden selvittämisen. Tyhmiä päätöksiä ei kannata tehdä, ei edes yksimielisesti eikä julkisuudelta piilossa.

    Tässä tapauksessa media osoitti,missä kulkee soveliasuuden ja kohtuuden rajat. Siinä samalla rehtori menetti Mersunsa. Hieno homma !! Järki voitti ahneuden ja porsastelun.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä