Hanna Sarkkinen ja Anna-Kaisa Ikonen Eduskuntatalon käytävällä
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen (vas.) ja kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen väittelivät vilkkaasti maan kuumimmista uudistushankkeista – oppivelvollisuudesta ja sotesta. Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kokoomuksen johtoon kuuluva Ikonen kannattaa sotessa nykyistä laajempia alueita, mutta liputtaa kuntapohjaisen mallin puolesta. - Tässä mennään kyllä hallinto, ei ihminen ei edellä, hän kommentoi nykyhallituksen sote-uudistusta. Tuleva sosiaali- ja terveysministeri ja Oulun kaupunginvaltuutettu Sarkkinen on tiukasti eri mieltä. - Ihmisten takiahan tätä uudistusta tehdään. Ikosen mielestä sote-uudistuksessa kiirehditään nyt liikaa. Hän kysyy, olisiko vihellettävä pilliin. Ei Sarkkinen pilliin viheltäisi, vaan tekisi nyt sote-uudistuksen ja sen jälkeen laajan valtionosuusuudistuksen. (Kuva: Laura Oja)

Nuorten hyvinvoinnin parantaminen on suuren oppivelvollisuusuudistuksen tavoite. Onko tulossa kustannushyötyjä, kuten Hanna Sarkkinen, vas., uskoo vai koulutusleikkauksia, kuten Anna-Kaisa Ikonen, kok., pelkää?

Nauru raikuu...

Mahtavaa, että olet kiinnostunut Kuntalehden tuottamasta jutusta. Olethan jo tilaaja?

Tilaamalla Kuntalehden digipalvelun saat rajoittamattoman pääsyn palvelun sisältöön. Kirjaudu sisään tai tilaa digipalvelu.