Hanna Sarkkinen ja Anna-Kaisa Ikonen Eduskuntatalon käytävällä
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen (vas.) ja kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen väittelivät vilkkaasti maan kuumimmista uudistushankkeista – oppivelvollisuudesta ja sotesta. Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kokoomuksen johtoon kuuluva Ikonen kannattaa sotessa nykyistä laajempia alueita, mutta liputtaa kuntapohjaisen mallin puolesta. - Tässä mennään kyllä hallinto, ei ihminen ei edellä, hän kommentoi nykyhallituksen sote-uudistusta. Tuleva sosiaali- ja terveysministeri ja Oulun kaupunginvaltuutettu Sarkkinen on tiukasti eri mieltä. - Ihmisten takiahan tätä uudistusta tehdään. Ikosen mielestä sote-uudistuksessa kiirehditään nyt liikaa. Hän kysyy, olisiko vihellettävä pilliin. Ei Sarkkinen pilliin viheltäisi, vaan tekisi nyt sote-uudistuksen ja sen jälkeen laajan valtionosuusuudistuksen. (Kuva: Laura Oja)

Nuorten hyvinvoinnin parantaminen on suuren oppivelvollisuusuudistuksen tavoite. Onko tulossa kustannushyötyjä, kuten Hanna Sarkkinen, vas., uskoo vai koulutusleikkauksia, kuten Anna-Kaisa Ikonen, kok., pelkää?

Nauru raikuu Edu...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa