Mikkelin kaupungin luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden välisissä suhteissa ei ole todettu kiusaamista.

Ulkopuolisen asiantuntijan tekemässä selvityksessä käy kuitenkin ilmi, että useampi luottamushenkilö tai viranhaltija on kokenut itse tai havainnut muihin kohdistuvaa epäasiallista käyttäytymistä

– Kaupunginhallitus kiinnittää jatkossa erityistä huomiota arvostavaan ja rakentavaan vuorovaikutukseen. Työnantajan edustajana kaupunginhallitus haluaa panostaa työhyvinvointiin. Raportissa oli hyviä ehdotuksia työhyvinvoinnin parantamiseksi, ja me alamme toteuttaa niitä ehdotusten mukaisesti. Koska epäkohtia havaittiin, puutumme niihin heti, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seija Kuikka, kesk.

Selvityksessä esitetään muun muassa luottamushenkilöiden tiedonsaantioikeuden ja roolitusten tarkentamista ja yhteisistä pelisäännöistä sopimista, viestintä- ja vuorovaikutusvalmennusta sekä viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välistä sovittelutapaamista.

Selvitys tehtiin, koska mikkeliläinen kansanedustaja Pauliina Viitamies,sd., kirjoitti kiusaamisesta blogissaan marraskuussa 2014.

Ensin asiaa selvitti Etelä-Savon työterveys, jonka raportin perusteella kaupunginhallitus tilasi jatkoselvityksen ulkopuoliselta taholta. Selvitystyön tekijä haastatteli luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita tammi-helmikuussa 2015.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä