Maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen pyrkii Helsingin paikallispolitiikkaan. (Kuva: Valiotneuvosto / Lauri Heikkinen)

Kansanedustaja, maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen asettuu kuntavaaleissa ehdolle Helsingissä.

Tiilikainen on Ruokolahden kunnanvaltuutettu mutta hän on asunut kansanedustaja- ja ministeritehtäviensä vuoksi perheineen Helsingissä.

– Monen muun suomalaisen tavoin olen pitkään kulkenut kahden paikkakunnan väliä, mutta viime vuosina olen töiden perässä viettänyt yhä enemmän aikaa Helsingissä. Katsoin, että nyt on luonteva aika tehdä ratkaisu, Tiilikainen sanoo keskustan tiedotteessa.

Tiilikaisen mukaan häntä kysyttiin ehdolle Helsinkiin jo neljä vuotta sitten. Keskustan valtuustoryhmä on Helsingissä vasta seitsemänneksi suurin. Puolue sai viime vaaleissa 3,6 prosenttia Helsingissä annetuista äänistä. Valtuustoryhmän muodostavat Laura Kolbe, Timo Laaninen ja Terhi Peltokorpi.

Tiilikaisen mukaan tarkoitus on tarjota vaihtoehto ”Helsinkiä pitkään hallinneelle valtakartellille” eli kokoomukselle, SDP:lle ja vihreille. Ministerin mukaan Helsingissä on demokratiavaje, eikä kaupunkilaisen ääni pääse kuuluviin.

– Tästä esimerkkinä vaikkapa Keskuspuiston käsittely yleiskaavassa. Myös suurten rakennushankkeiden kustannusarvioiden pettäminen on syönyt luottamusta kaupungin hallintoon. Niistä ei tunnu vastaavan kukaan.

Vaaliteemoina Tiilikaisella on mm. luomuruuan lisääminen kouluissa ja kivihiilen poltosta luopuminen.

Tiilikainen sai viime kuntavaaleissa 8,2 prosenttia Ruokolahdella annetuista äänistä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*