Kunnanjohtajia ja muita kuntaosaajia tulisi rohkaista hakeutumaan töihin myös valtionhallintoon nykyistä aktiivisemmin, sanoo kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, kesk.

Kuntajohtajapäivien puheenvuorossaan Joensuussa viime perjantaina Vehviläinen sanoi, että ministeriölle tekisi hyvää, jos siellä olisi nykyistä parempaa kuntaosaamista. Vehviläinen toivoo lisää liikehdintää julkisen hallinnon työelämään.

– Pitäisi katsoa koko julkista sektoria, kuntia, tulevia maakuntia ja valtiota yhteisesti. Minusta olisi hyvä, jos julkisen sektorin sisällä tapahtuisi siirtymää sekä sivuttais- että pystysuunnassa, se toisi uutta virtaa ja näkemystä, Vehviläinen sanoo.

– Sekin on tärkeää, että yksityisen sektorin ja julkisen välillä olisi enemmän liikehdintää.

Viime viikolla julkistetut tiedot Kevan, Kuntaliiton ja Suomen Kuntajohtajat ry:n tekemästä työoloselvityksestä kertoivat, että noin puolet kuntajohtajista harkitsee alan vaihtoa. Alle 40-vuotiaista vastanneista lähes 70 prosenttia ajatteli näin

Vehviläisen mukaan tämä on sekä huolestuttavaa että luonnollista. Samanlaista ajattelua on muissakin tehtävissä.

– Nuoret kansanedustajatkin saattavat ajatella, että voi tehdä elämässä muutakin kuin olla siinä yhdessä tehtävässä. Samalla tavalla ajattelen, että nuorehkot kuntajohtajat ajattelevat, että tämä ei ole se eläkkeelle vievä työni.

– Minusta se kertoo yleisestä ajattelusta, että ei tehdä yhtä pitkää uraa yhdessä työpaikassa. Meidän pitää avautua yhteiskuntana entistä enemmän siinä, että ihmisten urat eivät ole sidottuja siihen yhteen työpaikkaan.

Katso Anu Vehviläisen haastattelu Kunta.tv:stä:

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*