KUVA: VILLE MIETTINEN
Kuva: Ville Miettinen
TEM tutkii Suomen työllisyys- ja kasvupalvelumarkkinoita.

Työllisyys- ja kasvupalvelut aiotaan siirtää kunnilta yksityisen ja kolmannen sektorin järjestettäviksi. Mutta onko Suomessa tarpeeksi järjestäjiä, jotta palvelut saadaan jokaiseen maakuntaan?

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) tutkii asiaa kysymällä nykyisten ja mahdollisesti tulevien palvelutarjoajien kiinnostusta toimia kasvupalvelumarkkinoilla maakuntauudistuksen jälkeisessä Suomessa.

Kyselyn vastausaika päättyy perjantaina 24. elokuuta.

TEM:n alueet ja kasvupalvelut -osaston kehitysjohtaja Elisabet Heinosen mukaan kyselyllä selvitetään kasvupalvelujen kokonaisuutta: vastausten perusteella saadaan tietää, mitä palveluntuottajia Suomessa on tällä hetkellä, millaisina ne näkevät tulevaisuutensa kasvupalveluntuottajina ja miten tuottajat ovat jakautuneet alueellisesti.

– Tutkitaan kuinka paljon yrityspalveluihin ja työttömien työllistämiseen liittyvää kenttää on eri maakunnissa, Heinonen sanoo.

Samalla selviää sekin, millainen markkina Suomen työllisyys- ja kasvupalveluilla on ja montako yritystä niillä tällä hetkellä toimii.

– Tähän mennessäkin TE-palvelu ostaa paljon palveluita yksityisiltä. Nyt selvitetään, onko valmiuksia ottaa laajemmin vastuuta tulevaisuudessa.

Tuloksista tiedotetaan syyskuussa.

Sitä ennen TEM ei kerro, montako palveluntuottajaa Suomen työllisyys- ja kasvupalvelumarkkinoilla toimii. Tällä hetkellä ostettujen palveluiden kautta tuotetaan noin 43 prosenttia kaikista työllisyyspalveluista.

Arvioiden mukaan markkinoiden suuruus on noin 400–450 miljoonaa euroa.

Kilpailullinen ja kestävä markkina on ehto sille, että kasvu- ja työllisyyspalvelujen uudistus onnistuu.

Avatar
Milka Valtanen
toimitus@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*