Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Tapani Mäkinen, kok., oli keskeisessä roolissa järjestelyissä, kun hänen ystävänsä Tommi Valtonen valittiin yllättäen Vantaan Energian tulevaksi puheenjohtajaksi, kertoo MTV Uutiset.

Valtosen yritys Takuusähkö on Vantaan kaupungin luottosähköyhtiö, joka tekee kaupungille töitä sadoillatuhansilla euroilla vuosittain. Yhtiö työskentelee sekä urakoimalla että puitesopimuksella.

MTV:n mukaan Mäkinen on teettänyt Valtosella ilmaistöitä rakentaessaan saunaa. Mäkinen myönsi ilmaiset sähkötyöt muttei halunnut arvioida, kuinka suuren taloudellisen hyödyn hän niillä saavutti. Hän ei näe tilanteessa ongelmaa.

– Valtonen ja hänen yhtiökumppaninsa ovat ystävinäni olleet auttamassa saunarakennustyömaalla. Tämä on normaalia talkootyötä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Vantaan Energian puheenjohtajuudessa Vantaa päätyi viime vuonna siihen, että nykyinen puheenjohtaja Kalevi Helppolainen jatkaa vain kaksi vuotta, ja sitten tehtävän saa Valtonen.

MTV:n mukaan monet kokoomusvaikuttajat arvostelivat ratkaisua kiivaasti ja kokivat Mäkisen sanelleen asiassa.

Helppolainen sanoo olleensa valmis jatkamaan koko nelivuotisen kauden, mutta Mäkinen tarjosi vain kahta vuotta. Mäkinen kiistää tämän ja sanoo olleensa vain ”viestinviejä”.

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen ilmoitti tiistaina, että hän odottaa Mäkiseltä selvitystä toimistaan.

Uutinen MTV:n verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*