Kolme neljästä tamperelaisesta valtuutetusta vastustaa Suur-Tampereen muodostamista pakolla, kertoo Yle Tampereen tekemä kysely. Myös osa myönteisesti pakkoliitoksiin suhtautuvista haluaa ensin selvittää vapaaehtoisella yhteistyöllä saavutettavissa olevat tulokset.

Hallituksen pakkoliitossuunnitelmat saavat Tampereella kritiikkiä myös kuntaministeri Henna Virkkusen puolueesta kokoomuksesta.

– Olemme koko hallituskauden kuulleet jopa ministerin suusta, että pakkoliitoksia ei tehdä. Mielestäni kuntien päättäjien ja kuntalaisten pitäisi voida siihen luottaa, kokoomuksen tamperelainen valtuutettu Elina Sirén ihmettelee.

Tampereen 67 valtuutetusta Ylen kyselyyn vastasi 42 valtuutettua. Uudessa Suur-Tampereessa Tampereeseen on kaavailtu liitettäviksi Kangasalaa, Lempäälää, Pirkkalaaa, Nokiaa ja Ylöjärveä.

Samansuuntaisen vastauksen antaa Seinäjoen valtuutetuille sanomalehti Ilkan tekemä kysely.

Vastausten mukaan seinäjokelaiset luottamushenkilöt haluavat mahdollisten kuntaliitosten perustuvan molemminpuoliseen vapaaehtoisuuteen.

Kolmannes Ilkan kyselyyn vastanneista Seinäjoen valtuutetuista arvioi, että Seinäjoella ei ole tarvetta kuntaliitoksiin.

Viime viikolla sanomalehti Karjalainen kertoi myös Joensuussa valtuutettujen suhtautuvan penseästi siihen, että kaupungin kylkeen liitettäisiin kehyskuntia pakolla.

Yle: Pakkoliitos saa viileän vastaanoton tamperelaisvaltuutetuilta

Ilkka: Seinäjoen valtuutetut tyrmäävät pakkoliitokset

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä