- Olen iloinen siitä, että kaksi vahvaa toimijaa, Kuntaliitto ja Folktinget, ovat löytäneet toisensa tärkeä yhteiskuntapoliittisen asian äärellä, sanoo johtaja Kristina Wikberg Kuntaliitosta.

Suomen Kuntaliitto ja Svenska Finlands folkting asettavat yhteisen ruotsinkielisen neuvonta-ryhmän seuraamaan ruotsin kieleen liittyviä kysymyksiä sote- ja aluehallintouudistuksessa.

Neuvontaryhmä koostuu pääasiassa kuntajohtajista sekä perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja kaksikielisten sairaanhoitopiirien edustajista ja muista asiantuntijoista.

Ryhmän puheenjohtajana toimii puoluepolitiikan jättänyt entinen kansanedustaja ja ministeri Ulla-Maj Wideroos.

– Mielestäni on tärkeää, että saamme muodostettua kokonaiskuvan siitä, miten voimme ratkaista ruotsinkielisiin palveluihin liittyvät kysymykset tulevaisuudessa. Folktingetin ja Kuntaliiton yhteistyö antaa ryhmälle huomattavaa painoarvoa, Wideroos sanoo.

Neuvontaryhmä tulee tekemään kokonaisarvioinnin siitä, miten ruotsinkieliselle väestölle tärkeät asiat turvataan sote-uudistuksessa. Ryhmän tehtävänä on myös kartoittaa, millaisen vastaanoton uudistusesitykset saavat kunnissa, maakunnissa ja sosiaali- ja terveydenhuollon eri aloilla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*