Kuva: Ville Miettinen
Jaana Karrimaa pitää erityisen ikävänä sosiaalisessa mediassa esiintyvää huutelua ja tiedon vääristelemistä. - Siellä haukutaan viranhaltijoita, valehdellaan ja vääristellään.Ehkä tämä aika vain on muuttunut sellaiseksi, että kun päästään johonkin asemaan esimerkiksi luottamushenkilönä, luullaan että ollaan jumalasta seuraavia ja kaikki tanssivat pillisi mukaan, sanoo Jaana Karrimaa.

Nousiaisissa harkittiin vuokrajohtajaa tosissaan, kun merkittävä osa kunnan johtoryhmää ilmoitti lähdöstään lähes samanaikaisesti. Kunta oli yhtäkkiä tilanteessa, jossa siltä puuttui merkittävä osa johtoryhmää. Hetken aikaa kunnassa vallitsi paniikki.

Lopulta vuokrajohtajaa ei tarvittu, kun ratkaisu löytyi kunnan sisältä.

Nousiaisten tilanne on näyttänyt kaaokselta, joka johtuu viime talvena tapahtuneesta kunnan juomaveden saastumisesta ja sen jälkipuinnista.

Kunnanjohtajan virasta irtisanoutuneen Jaana Karrimaan mukaan hankaluudet alkoivat ”vesikriisistä”. Ne kasvoivat kuitenkin kohtuuttomiin mittoihin, ja lopulta hän sai tarpeekseen.

– Paljonhan kunnanjohtajan pitää kestää ja nieleksiä vaan, mutta kaikkea ei tarvitse sietää, Karrimaa sanoo.

Kunnanjohtajan tehtäviä väliaikaisesti hoitava kunnanhallituksen puheenjohtaja Olli Sillanpää, kesk., myöntää, että Karrimaan lähdöstä jäi huono omatunto. Hän näkee hankaluuksien alkusyyn kuitenkin kauempana kuin vedenjakelun häiriötilanteessa – vesikriisistä puhuminen on Sillanpään mielestä liioittelua.

Myös kunnanvaltuuston puheenjohtaja Reima Rantanen, vas., arvelee, että todellinen syy ilmapiirin muuttumiselle riitaisaksi on kaunassa, joka alkoi kyteä kuukausia ennen vesikriisiä.

– Kuntavaalien jälkeinen paikkajako ja tittelit eivät menneet kaikkien mielen mukaan. Se on jäytänyt taustalla.

Lue koko artikkeli tuoreesta Kuntalehdestä 11/2018.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Tässä olisi nyt jo viimeinkin Suomen Kuntajohtajat ry:llä näytönpaikka. Puolustaa jäsentä. Onko oikeusturvavakuutus järjestöllä kunnossa?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*