Albumin kansikuva mukailee 60-luvun kansitaidetta. Kuva: Nurmijärven kunta

Nurmijärven kunta julkaisi uutta musiikkia, jonka keskiössä ovat tänä iltana järjestettävän kunnanvaltuuston kokouksen esityslistan tekstit.

Eikä nyt puhuta pelkästään yhdestä tai kahdesta hittiraapaisusta, vaan albumista, jonka nimi on Nurmijärveläisten sydänten valtuustobändi.

Kyseiselle albumille on kertynyt jo tuhatmäärin kuuntelijoita, vaikka julkaisua koskeva tiedote ei ole edes viikkoa vanha.

Uusi näkökulma

Albumin tekoprosessi oli varsin suoraviivainen. Kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen lähetti biisinäytteen valtuuston puheenjohtajalle Kallepekka Toivoselle, joka näytti vihreää valoa hankkeelle.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Tykkäsin, se aukeni minulle hyvin, Toivonen sanoo.

Toivonen epäilee esityslistan tekstejä hyödyntävän musiikin toimivan paremmin, jos tällainen päätöksentekokieli on entuudestaan jo tuttua. Tämä näkökulma nousi esiin, kun valtuuston puheenjohtaja kuunteli albumia vaimonsa kanssa.

Joka tapauksessa valtuuston puheenjohtaja on iloinen tekoälyllä tuotetusta musiikista, jossa on hyödynnetty laajalti eri musiikkityylilajeja.

Esimerkiksi Perttulan vesiosuuskunnan liiketoimintakauppa on saanut alkunsa punk-henkisen iskelmän kaipuusta.

Kauppahinta on yksi euroa, lauletaan biisissä, jossa kerrotaan, mitä tapahtuisi, jos valtuusto päättäisi esityksen mukaisesti.

Lauluosuudetkin ovat tekoälyn avulla toteutettuja

Toivonen myöntää, että tekoälyn avulla loihdittu albumi on esimerkki siitä, miten tekninen kehitys kulkee hurjaa vauhtia tällä hetkellä.

Tuore albumi on osoitus tekoälyn hyvistä puolista, puheenjohtaja jatkaa.

– Tämä on hyvin piristävä ja sopii viestintämme linjaan.

Tekoälyllä toteutettu albumi on kuunneltavissa muun muassa Youtubessa ja kunnan kotisivuilla. Kunnan sivuilta löytyy myös perinteisessä muodossa valtuuston kokouksen esityslista.

Nurmijärveläisten sydänten valtuustobändi -albumilla on 14 kappaletta.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*