Olli Immonen taustoitti mm. Facebook-kirjoitteluaan tiedotustilaisuudessa. (Kuvakaappaus perussuomalaisten nettilähetyksestä)

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on pyytänyt määräaikaista eroa puolueen eduskuntaryhmästä.

Immonen kertoi asiasta keskiviikkona perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa.

Immosen pyytämä eroaika ulottuu lokakuun puoliväliin. Hän sanoi haluavansa erollaan taata työrauhan puolueessa, kun edessä on suuria päätöksiä valtiontalouden hoitamisessa, työllisyyden hoitamisessa ja maahanmuuttoasioissa.

– Kukaan ei ole painostanut, aloite on tullut puhtaasti minulta itseltäni, Immonen sanoi.

MainosPerussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoi käyneensä Immosen kanssa ”vakavaa keskustelua” loppukesänä velloneesta mediakohusta, joka alkoi Immosen kirjoitettua ideologisista ajatuksistaan Facebookissa.

Tilaisuudessa puhunut Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen arvioi, että perussuomalaiset olisi säästynyt suurelta kohulta, jos Immonen itse sekä puolueen johto olisivat ottaneet selkeästi kantaa heti, kun lehdistössä alettiin käsitellä mm. Immosen mahdollisia natsiyhteyksiä.

Immosen kommentoi, että hän ei halunnut lähteä ruokkimaan lehdistön kohunälkää kommentoimalla tapausta ja painotti että kyse oli ”tsemppiviestistä” hänen Facebook-ystävilleen.

Terhon mukaan Immonen voi hakea eduskuntaryhmän jäsenyyttä uudestaan, ”jos ja kun luottamus palautuu”. Hän ei vastannut suoraan tiedotusvälineiden edustajan kysymykseen, onko määräaikainen ero jo myönnetty.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*