Petteri Orpo syrjäytti Alexander Stubbin kokoomuksen johdossa. (Arkistokuva. Kuva: Valtioneuvosto / Lauri Heikkinen)

Kokoomuksen uusi puheenjohtaja Petteri Orpo korosti linjapuheessaan puoluekokouksessa kunnan merkityksen säilyvän sote-maakuntauudistuksen jälkeenkin.

Kunta on jatkossa sivistyksen, elinvoiman ja kilpailukyvyn moottori, Orpo sanoi.

– Kuntien päätöksenteko on liikunnan, kulttuurin ja sujuvan arjen tekemistä.

– Tulevaisuudessa kuntien merkitys on hyvin tärkeä, se jopa kasvaa. Ei se sen kummempaa ole. Tässä on meidän näkemyksemme. Kokoomus on edelleen kuntapuolue. Kunnille jätettiin tehtäviä ja kunnilla on roolinsa, Orpo painotti ennen kuin alkoi tsempata kokousväkeä aktiivisuuteen kuntavaaleihin valmistumisessa.

Orpo korosti kokoomuksen olevan koko Suomen puolue ja totesi, että ”menestyvät kaupunkiseudut tarvitsevat hienon suomalaisen maaseudun”.

– Kaupunkipolitiikka ja maaseutu eivät ole vastakkaisia, Orpo muistutti.

Hän myös totesi, että maakunnissa tarvitaan parempia edellytyksiä yritystoiminnalle.

– Kunnossa olevat tietoverkot, toimivaa infraa, alueen tarpeesta lähteviä koulutusmahdollisuuksia ja elinvoimaa vahvistavaa elinkeinopolitiikkaa, Orpo luetteli tarpeita.

– Uusi teknologia ja digitalisaatio tarjoavat aivan uusia mahdollisuuksia maaseutuyrittäjyydelle ja elinkeinoharjoittamiselle. Emme me tarvitse lisää tukia vaan lisää vapautta tehdä työtä ja yrittää.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. También me parece poco feliz este post, la verdad? A quien le importa qué pasa entre las sábanas de una pareja, por más que sean presidente y esposa? Acaso estar bien sexualmente es un requisito inaspiensdble para llevar adelante un país? Desafortunado este post, sinceramente.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä