Oulun kaupungintalolla on jatkossa entistä vähemmän johtajia. (Kuva: © Oulun kaupunki)

Oulun kaupunki luopuu apulaiskaupunginjohtajista ja hallintojohtajista vuoteen 2017 mennessä. Oulun kaupunginvaltuustossa istuvat puolueet ovat myös päättäneet luopua poliittista mandaattipaikoista kaupungin johtovirkoja täyttäessään.

Poliittisten valtuustoryhmien yksimielisen valtuustosopimuksen tarkennuksen taustalla on vuoden 2017 alussa kaupungissa käyttöön otettava uusi johtamisjärjestelmä. Uudessa järjestelmässä nykyisten apulaiskaupunginjohtajien tehtävät jaetaan osin puolipäivätoimisille lautakuntien puheenjohtajistolle ja muulle virkamieskunnalle.

Tarpeettomaksi käyvälle virkaportaalle uskotaan töitä löytyvän organisaation sisältä.

– Meille on vuosikymmenten saatossa muodostunut moniportainen hallintojärjestelmä, jota on kevennettävä. Ketään ei tulla tämän ratkaisun johdosta irtisanomaan, vaan henkilöille löytyy organisaation sisältä muita työtehtäviä, suurimman valtuustoryhmän puheenjohtaja Juha Huikari (kesk.) arvioi.

– Kun johtavat virkapaikat on jaettu poliittisten mandaattien perusteella, niin se on rajoittanut hakijoiden määrää avoinna oleviin virkoihin. Jatkossa siitä päästään eroon, Huikari uskoo.

 

Linkki Oulun kaupungin sivuille

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*