Sirpa Paateron mielestä kuntien toivomat vaalipiirien vaihdokset voitaisiin tehdä erillislailla.

SDP:n Kaakkois-Suomen vaalipiirin kansanedustaja, Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Sirpa Paatero pitää kummallisena suunnitelmia, joiden mukaan Iitin kunta ei voisi olla osa Hämeen vaalipiiriä eikä Heinävesi osana Savo-Karjalaa jo eduskuntavaaleissa ensi huhtikuussa.

Hallituksen linjauksen mukaan vaalipiirin vaihdos tapahtuisi vasta mahdollisten maakuntavaalien yhteydessä. Maakuntavaalit on määrä pitää europarlamenttivaalien yhteydessä toukokuussa.

– Iittiläiset ovat pitkään halunneet kuulua Kymenlaakson sijaan Päijät-Hämeeseen ja Heinävesi Savo-Karjalaan. Nyt vaihdokselle oltaisiin näyttämässä vihreää valoa maakuntauudistuksen yhteydessä. Absurdia kuitenkin on tilanne, jossa iittiläiset olisivat osa Kymenlaaksoa ja heinäveteläiset osana Etelä-Savoa ja molemmat Kaakkois-Suomen vaalipiirissä vielä niitä edeltävissä eduskuntavaaleissa, Paatero sanoo.

Paatero muistuttaa, että sama ongelma koskee myös Kuhmoista ja Joroista, ja kaikki nämä kunnat joutuvat nyt kestämättömään asemaan. Samalla ei maakuntavaalien tulemisesta voida olla edes varmoja.

– Maakuntavaihdos olisi helppoa toteuttaa välittömästi ja jo ennen eduskuntavaaleja erillislailla.

 

Heinävesi vaatii vielä vaalipiirin vaihdosta ensi kevään eduskuntavaaleihin

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*