Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä tuottaa Iitin kunnan sote-palvelut. Päijät-Hämeen suuntaan kunnassa on vetoa enemmälti.

Iitissä ei tyydytty valtioneuvoston toukokuussa tekemään päätökseen, jolla torpattiin kunnan halu vaihtaa Kymenlaakson maakunta Päijät-Hämeeseen. Parhaillaan kunnassa äänestetään neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä siitä, mikä suunta olisi kunnalle paras.

Äänioikeutetuille iittiläisille lähetettiin syyskuun alussa äänestyslipun sisältänyt kirje äänestysohjeineen ja keskiviikkoon mennessä jo 40 prosenttia kuntalaisista on mielipiteensä ilmaissut. Etukäteen äänestäneitä on tähän mennessä yli 2300.

-Kuntalaiset ovat olleet kiinnostuneita äänestämään asiasta. Varsinainen äänestyspäivä täällä kunnantalolla on ensi sunnuntai. Kirjeitä otamme ennakkoon vastaan postin välityksellä ja kunnan palvelupisteessä perjantaihin kello 19 saakka, keskusvaalilautakunnan sihteeri Pirjo Tuominen kertoo.

Neuvoa-antavan äänestystuloksen on arvioitu olevan tiedossa sunnuntaina 27.9. iltayhdeksän aikaan.

Maakuntavaihdosta kaipaavat ovat perustelleet ratkaisua tulevaisuuden sote-kuvioilla. Lisäksi Hämettä pidetään paikkakunnalla tärkeämpänä asiointisuuntana kuin Kymenlaaksoa.

Neuvoa-antavan kansanäänestyksen toteuttamisesta päätti kunnanvaltuusto äänin 22-3. Äänestystä oli vaadittu valtuustolle jätetyssä aloitteessa, jonka oli allekirjoittanut yli 500 kuntalaista. Ensimmäisenä nimensä aloitteekseen oli kirjoittanut paikkakunnalla asuva valtiopäiväneuvos Mikko Pesälä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*