Pekkarinen kirjoitti pakkoliitosten kehittelystä torstaina Keskisuomalaisen mielipidekirjoituksessa ivalliseen sävyyn. Hän sanoo, että kunta-asioita seuranneet pitivät syksyllistä ilmoitusta mahdollisista pakkoliitoksista huonona vitsinä.
– Tuollaista johtopäätöstä vahvisti se, että tiettyjen olosuhdetekijöiden ohella kaupunkiseutujen pakkoliitokset pohjattaisiin seudullisiin kansanäänestyksiin tavalla, jota Suomen historia tai perustuslaki eivät tunne, Pekkarinen hämmästeli.
Perustuslain
vastaista puuhastelua
Pekkarisen mukaan alue- ja kuntaministeri Henna Virkkusen (kok.) johdolla kehitelty pakkoliitosmalli on ajateltu hallituksen viimekätiseksi aseeksi kuntaliitosten aikaan saamiseksi. Hän moitti erityisesti seudullista kansanäänestystä.
– Kysymys on kansanäänestyksen käyttämisestä mitä todennäköisemmin perustuslain vastaisen puuhailun välineenä. Jos ei tällainen pakkoliitosarkkitehtuuri loukkaa kunnan itsehallinnollista asemaa, niin mikäs sitten! Minun on vaikeaa uskoa, että Suomen Kuntaliittokaan voisi hymistellen hyväksyä menettelyä, Pekkarinen tulkitsee.
Pekkarinen moitti samalla myös lausunnolla olevaa sote-uudistusmallia yhtälailla perustuslain vastaiseksi.
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä