RKP:n Anna-Maja Henriksson, kokoomuksen Petteri Orpo, perussuomalaisten Riikka Purra ja kristillisdemokraattien Sari Essayah pääsivät sopuun hallitusneuvotteluissa. (Kuva: Lauri Heikkinen/valtioneuvoston kanslia)

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi hallitusneuvotteluissa saavutetusta neuvottelutuloksesta perjantaina. Säätytalolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Orpo kertoi, että uuteen hallitukseen on tulossa 19 ministeriä. Kokoomukselle on menossa kahdeksan ministerin paikkaa ja perussuomalaisille seitsemän.

Ministeripaikkojen jakoon vaikutti puolueiden koko ja myös se, mitä puolueet tahtoivat, Orpo kertoi. Tämän jälkeen Orpo ilmoitti, että kokoomus saa pääministerin paikan ja perussuomalaiset saa valtiovarainministerin vastuun hoidettavakseen.

Kokoomuksen muut ministerit ovat kunta- ja alueministeri, ulkoministeri, puolustusministeri, sosiaaliturvaministeri, työministeri, kulttuuri- ja tiedeministeri ja ilmasto- ja ympäristöministeri.

Perussuomalaisten ministerit ovat valtiovarainministerin lisäksi sosiaali- ja terveysministeri, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri, elinkeinoministeri, oikeusministeri, sisäministeri sekä liikenne- ja viestintäministeri.

Myös hallitusneuvotteluissa mukana olleet ja perussuomalaisten sekä kokoomuksen kanssa sopuun päässeet RKP ja kristillisdemokraatit saavat omat paikkansa.

RKP ja kristilliset jakavat keskenään liikunta-, urheilu- ja nuorisoministerin (OKM) paikan, joka jaetaan kahdeksi kahden vuoden mittaiseksi kaudeksi.

Sen lisäksi RKP:n ministerit ovat opetusministeri sekä Eurooppa- ja omistajaohjausministeri. Kristillisdemokraattien hoidettavana on maa- ja metsätalousministerin tehtävät.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*