90 henkilön vähentämiseen tähtäävät yt-neuvottelut, kolmen miljoonan euron säästö perusturvatoimialalta, avustusten leikkaukset, kahden kyläkoulun lakkautus, tuloveroprosentin nosto ja muut tehostamistoimet ovat lääkkeet, joilla Pieksämäen kaupunki aikoo oikaista talouden syöksykierteensä.

Tiukasta matokuurista päätti keskiviikkona Pieksämäen kaupunginvaltuusto. Päätöksillä haetaan yhteensä seitsemän miljoonan euron parannusta kaupungin talouteen. Aihetta parantamiseen onkin, sillä neljänä edellisenä vuonna on syntynyt alijäämää.

– Pakko on taloutta sopeuttaa, muuten ei näistä asioista eteenpäin päästä. Onneksi valtuutetut ymmärsivät tilanteen vakavuuden ja asioista päästiin sopuun. Tosin muutama eriävä mielipide kirjattiin, kommentoi kovia päätöksiä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Soili Moilanen (kesk.).

Pieksämäellä oltiin alkuvuodesta ulkoistamassa perusturvaa, mutta tuo suunnitelma kaatui valtuustossa. Kun säästöjä ei saatu ulkoistamisen myötä, niin valtuusto oli kipeiden päätöksien edessä. Odottamaan ei jääty edes hallituksen sote-kuvioiden selkiytymistä.

– Ei tässä enää voinut sote-päätöksiä jäädä odottamaan. Ratkaisut oli tehtävä nyt heti. Sen verran muutoksia valtuuston käsittelyssä tehtiin, että mitään tiettyjä toimintoja valtuusto ei lähtenyt perusturvan sisältä lakkauttamaan. Toimiala saa itse päättää, mistä kolmen miljoonan euron säästön siellä tehdään, Moilanen jatkaa.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä