Janika Lanne pyrkii Pirkkalan pormestariksi.

Pirkkalan demarien pormestariehdokkaaksi on valittu kauppatieteiden maisteri Janika Lanne, 44. Hän ei ole SDP:n jäsen.

– Listallamme on perinteisesti ollut ehdokkaita, jotka eivät kuulu puolueeseen ja Lanne lukeutuu heihin. Hän on hyvä ehdokas, ja aiomme pitää kiinni pormestarin paikasta, kertoo Pirkkalan demarien puheenjohtaja Kirsti Turkia.

– Allekirjoitan demarien arvot. Sitoutumattomana olen muun muassa siksi, että kaikki kuntalaiset voisivat tuntea minut omaksi pormestarikseen, Lanne sanoo.

Lanne on laskentaekonomi, joka on toiminut erilaisissa johtamis- ja asiantuntijatehtävissä liike-elämän palveluksessa, esimerkiksi Metso Minerals Oy:ssä ja Tampereen Työterveys ry:ssä.

MainosHelena Rissasen johdolla Pirkkalassa on tehty ansiokasta työtä kaikkien pirkkalalaisten parhaaksi, ja tätä työtä haluan jatkaa. Pirkkalan mallissa kaikki ryhmät on sitoutettu yhteisten päätösten tekemiseen. Malli tarkoittaa myös laadukkaita palveluita ja tasapainossa olevaa taloutta, Lanne sanoo.

Vuodesta 2010 pormestarina toiminut Helena Rissanen ilmoitti viime syksynä, että ei aio jatkaa tehtävässään kevään kuntavaalien jälkeen.

Pirkkalan ensimmäinen pormestari oli kokoomuksen Antero Saksala, joka valittiin tehtävään tammikuussa 2009. Valtuusto kuitenkin erotti hänet maaliskuussa 2010.

MainosKokoomus nimesi oman pormestariehdokkaansa jo vuosi sitten. Ehdokas on 50-vuotias kehityspäällikkö Marko Jarva.

Pirkkala oli toinen kunta Suomessa, joka otti käyttöön pormestarimallin. Ensimmäinen oli Tampere 2007.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Missäköhän johtotehtävissä Lanne on työskennellyt? Voisiko joku toimittaja selvittää.

  2. Eletään totuuden jälkeistä aikaa! Tämäkin uutinen kertoo siitä. Ei ole väliä sillä, miten asiat on. Vaan sillä, miltä ne näyttää. Onneton esitys demareilta ja Turkialta. Kai päteviä halukkaita ei sitten ollut.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*