Valtuustojen paikkamäärien laskeminen lisäisi kuntalaisten kiinnostusta ryhtyä kuntavaaliehdokkaiksi, professori Arto Haveri pohtii. (Kuva: Ville Miettinen)

Tampereen yliopiston kunta- ja aluejohtamisen professori Arto Haveri arvioi Pirmedioiden Radio SUNin haastattelussa, että kunnat selviytyisivät nykyistä selkeästi pienemmillä kunnanhallituksilla ja -valtuustoilla.

Haveri ihmetteli Pirmedioiden viime torstain uutisessa, että kuntakentän historialliset muutokset eivät ole vieläkään kirvoittaneet keskusteluja sen paremmin poliittisten kuin virkamiesorganisaatioidenkaan koosta.

Johtamisen ja talouden tiedekunnassa professorina toimiva Haveri miettii sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen sekä hyvinvointialueiden synnyn jälkeistä aikaa. Kunnat jatkavat uudenlaisessa toimintaympäristössä, Haveri painottaa.

– Kunnissa on kovin vähän puhetta siitä, pitäisikö poliittisia organisaatioita, valtuustoja, hallituksia ja lautakuntia, ohentaa nykyvahvuuksistaan, Haveri huomauttaa Pirmedian haastattelussa.

MainosKunnat selviytyisivät nykyistä puolta pienemmillä kunnanhallituksilla ja -valtuustoilla, hän jatkaa.

– Jos kuntien hallitukset ja valtuustot olisivat reilusti nykyistä pienempiä, niiden dynamiikka voimistuisi merkittävästi.

Lisäksi Haveri kertoo Pirmedioiden haastattelussa uskovansa, että kunnanvaltuustojen paikkamäärien laskeminen lisäisi myös kuntalaisten kiinnostusta ryhtyä kuntavaaliehdokkaiksi.

Kunnanhallitusten ja -valtuustojen jäsenmääriin kajoaminen edellyttää luonnollisesti myös lainsäädäntömuutosta, Haveri tähdensi haastattelussa.

Radio SUN on osa Pirmedioita, joka on mediakonserni Pirkanmaalta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*