Porin kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola ei näe kuntien pakkoliitoksia järjen voittona.

– En ole koskaan uskonut , että pakolla syntyy kovin hyviä asioita. Toivon että järki voittaisi, ja se olisi vapaaehtoinen järki joka voittaisi näissä asioissa, Laitinen-Pesola sanoo.

Porin ja Lavian erityistä kuntajakoselvitystä tekevä valtiovarainministeriön nimittämä selvitysmies Arto Saarinen kertoi Yle Satakunnalle, että Porin ja Lavian pakkoliitos näyttää yhä todennäköisemmältä.

– Tällä hetkellä se varmaan kuulostaa siltä missä mennään, mutta Pori on ottanut sen kannan, että Lavian oikea suunta olisi Kankaanpää. Toivomme että nämä löytäisivät keskenään vapaaehtoista yhteistyötä, Laitinen Pesola sanoo Kuntalehdelle.

– Talous on totta kai taustalla. Lavian talous on aika kova rysäys, jos se tulee Porille. Se tuo haastetta, koska meitä rassaa myös valtionosuusuudistus.

Suoranaisesti realistisena Laitinen-Pesola ei näe sitä, että Lavia liittyisi Kankaanpäähän.

– Laviassa ollaan kahta mieltä. Osa on Kankaanpään suuntaan ja osa Poriin. Mielestäni kankaanpääläiset ovat olleet aika positiivisia Lavialle. Suurin haaste on varmaan Kankaanpään kantokyky. Mutta niin se on Porin osaltakin.

Porin seudulla on menossa myös 10 kunnan vapaaehtoinen liitosselvitys. Laitinen-Pesola kiittelee porilaisen päättäjien asennoitumista. Isojen asioiden työläs selvittely ei ole vaikuttanut muuhun päätöksentekoon.

– Täytyy sanoa, että porilaiset poliitikot ovat hyvin sitoutuneita vapaaehtoiseen selvitykseen ja sen eteenpäin viemiseen. Toivomme, että kuntaliitokset etenisivät vapaaehtoisuuden pohjalta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*