Porin kaupunginhallitus päätti maanantaina yksimielisesti palauttaa Porin kaupungin organisaatiouudistuksen esityksen uudelleen valmisteltavaksi.

Porin kaupungin tiedotteen mukaan esitykseen lisätään perustelukalvo, joka selventää organisaatiouudistuksen lähtökohtaa ja tavoitteita. Edelleen aikataulukalvoon lisätään kaupunginvaltuuston käsittelyajankohdat. Asia tulee ensi maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Valtuustosopimuksen 2013–2016 mukaan kaupunginvaltuusto päättää johtamisjärjestelmän uudistamisesta. Valtuustosopimuksen tavoitteita ovat mm. henkilöstön joustava käyttö yli hallintokuntarajojen sekä henkilöstön osaamisen edistäminen.

Kuntalain uudistus vaikuttaa tulevaan Porin kaupungin organisaatioon ja astuu pääosin voimaan 1.6.2017. Organisaatiouudistuksen on tarkoitus tulla voimaan samaan aikaan.

Uudessa kaupungin organisaatiossa kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen alaisuuteen muodostetaan aiempaa vähemmän luottamushenkilötoimielimiä ja käyttöön otetaan yhden kaupunginjohtajan malli. Toimialalautakuntia on neljä ja lisäksi lupa- ja valvontalautakunta, jonka alaisuuteen keskitetään kaikki lupien myöntämiseen ja valvontaan kuuluvat asiat.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*