Lahden kaupunginvaltuusto seminaarissa
Helsingin ja Tampereen pormestarimallit olivat esikuvina, kun Lahdessa tehtiin päätös pormestarimalliin siirtymisestä. Elokuisessa valtuustoseminaarissa hanke oli vielä myötätuulessa, mutta nyt on otettu aikalisä ja pormestarimalli palautettiin valmisteluun. Turussa pormestarimalliin ollaan menossa innolla. Siellä toivotaan, että pormestarimalli virkistäisi vaalitohinoita. Yliopistonlehtori Jenni Airaksinen Tampereen yliopistosta sanoo, että pormestarimalli on onnistunut parhaiten poliittisen johtamisen kasvottamisessa. - Tiedetään, kuka on päättäjä ja kuka kantaa vastuun poliittisesta päätöksenteosta.

Valovoimainen poliitikko, kasvot kunnalle tai kaupungille, johtajuutta ja kansansuosiota. Kaikkea tätä odotetaan pormestarilta. Myös kritiikkiä mallia kohtaan esitetään runsaasti.

Lahden kaupunginhallituksen päätoiminen puheenj...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa