Uudistusten esivalmistelu tulisi saada liikkeelle ennen kesälomia, toteaa Tuomas Pöysti. (Kuva: Kunta.tv)

Maakuntien tulisi aloittaa sote- ja maakuntauudistusten esivalmistelu pikimmiten, kehottaa uudistusten projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti maakuntiin lähettämässään kirjeessä.

Perjantaille 20.5.2016 päivätyssä, maakuntien liitoille osoitetussa, kirjeessä Pöysti toteaa että valmisteluun kannattaa ottaa mukaan maakunnan liitto, kunnat, keskeiset kuntayhtymät, ELY-keskus ja TE-toimisto ja valmistelu olisi hyvä saada liikkeelle ennen lomia.

– Olennaista on alueiden oma aloitteellisuus ja se, että kaikki keskeiset toimijat (maakunnan liitto, sairaanhoitopiiri ja erityishuoltopiiri, pelastuslaitos, kunnat, maakunnalle siirtyviä tehtäviä hoitavat muut kuntayhtymät, ELY-keskus ja TE-toimisto) ja henkilöstön edustajat ovat mukana, kirjeessä todetaan.

Kehotus aloittaa esivalmistelu ei muuta sote-muutosvalmisteluja.

Mainos– Yleinen ja toimialakohtainen muutostyö on tarpeen kuitenkin sovittaa yhteen, kirjeessä todetaan.

Esimerkiksi Keski-Suomessa kehotukseen reagoitiin samana päivänä, ja Keski-Suomen liitto kutsuu mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, Keski-Suomen erityishuoltopiirin, Keski-Suomen ELY-keskuksen, Keski-Suomen TE-toimiston, Keski-Suomen pelastuslaitoksen ja maakunnan kuntien edustajat.

– Pidän tärkeänä, että uudistuksen toimeenpanon johto ja koordinaatio ovat maakunnan poliittisella johdolla. Käytännön valmistelu on oltava alan virkamiesammattilaisilla, sanoo maakuntavaltuuston puheenjohtaja Mauri Pekkarinen maakuntaliiton tiedotteessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Alivaltiosihteeri Pöystin mallissa on useita perustuslakiongelmia.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*