Patentti- ja rekisterihallitus on vaatinut selvitystä siitä, miten Kittilän kunnan tilintarkastaja BDO Audiator Oy on toiminut viime vuosina, kertoo Yleisradio.

PRH haluaa selvittää, onko tilintarkastuksessa jätetty täysin huomiotta lainrikkomusepäilyt ja laittomat päätökset Kittilän kuntakonsernin päätöksenteossa.

PRH on lähettänyt kirjeen kunnan tilintarkastuksesta vastaavalle BDO Audiator Oy:lle ja pyytää selvitystä siitä, miten rikosepäilyt on otettu huomioon kunnan tilien ja toiminnan tarkastelussa.

Esimerkiksi vuoden 2015 tilinpäätöksessä ei mainita lainkaan valituksenalaisten päätösten vaikutuksia tai riskejä, esimerkiksi Kittilän kunnanjohtajan Anna Mäkelän erottamisesta syntynyttä oikeustapausta ja siitä mahdollisesti kunnalle aiheutuvia kuluja, Yle kertoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Kittilä harkitsee eroa Kuntaliitosta

Kittilässä on vireillä hanke Kuntaliitosta eroamiseksi. Kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja Tarmo Salonen, ps., perusteli hanketta Yle Radio 1:n Ykkösaamussa kahdella asialla.

Hän katsoo, että Kittilän kunta ei saanut Kuntaliitosta selkeitä vastauksia kun selvitettiin kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanomista.

Toiseksi syyksihän mainitsi sen, että Kuntaliitto on ollut kiinnostunut ensisijaisesti suurista kunnista.

Salonen otti myös kantaa käsittelyssä olevaan Lex Kittilään. Hän arvosteli sitä, että laki siirtäisi tuomioistuimille kuuluvaa tuomiovaltaa valtiovarainministeriölle.

Lex Kittiläksi kutsutaan kuntalain muutosesitystä, joka antaisi valtiovarainministeriölle oikeuden pakottaa kunnan muuttamaan ilmeisen lainvastaiset päätökset. Lakiesitys on eduskunnan käsittelyssä.

Kittilän mahdollisesta eroamisesta Kuntaliitosta päättää kunnanvaltuusto.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*