Turun yliopiston valtio-opin professori, demokratiatutkija Maija Setälä pitää kuntavaalien lykkäämistä oikeana ratkaisuna. - Huhtikuussa olisi oltu vielä liikaa koronan kourissa. Setälä ei ole vakuuttunut siitä, että nuorisoa tai muutakaan kansaa pitäisi patistella äänestämään. Hänen mielestään ennemminkin pitäisi pyrkiä parantamaan kuntavaalien kampanjoiden laatua. Esimerkiksi kansalaisraateja voisi käyttää tarkastelemaan kuntavaalien teemoja ja informoimaan laajempaa yleisöä. Kuva: Jussi Vierimaa.

Onko edustuksellisen demokratian elinkaari saavuttanut lakipisteensä ja kääntymässä laskuun? Merkkejä siitä on: orastavat demokratiat sortuvat takaisin sotilasvaltaan, kuten Myanmar, ja vähän vanhemmat kääntyvät autoritaarisuuteen Unkarin tavoin.
...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa