Virkamiehet valmistautuvat selvittämään, mitä puoluesihteerien esitys kuntavaalien siirtämisessä syksyyn 2017 käytännössä edellyttäisi.

Puoluesihteereillä oli asiaa käsitellessään asiantuntijoita oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen ja valtiovarainministeriön neuvotteleva virkamies Inga Nyholm.

Nyholm painottaa, että puoluesihteerien esitys syntyi heidän keskuudessaan. Virkamiesvalmistelussa esitettiin vaalien järjestämistä presidentinvaalien yhteydessä tai erillisiä vaaleina.

Puoluesihteereiden esitys menee hallituksen ratkaistavaksi.

Nyholm kuitenkin toteaa, että esitys vaatisi muutoksia sekä vaalilaissa että kuntalaissa. Kuntalain muutoksia hän ei pidä lakiteknisesti monimutkaisina.

– Mutta kun uusi kuntalaki on tarkoitettu sovellettavaksi uuden valtuustokauden alkaessa, soveltamisaikaa ja  siirtymäaikoja jouduttaisiin muuttamaan.

Nyholm huomauttaa, että asiaan liittyy myös luottamushenkilöitten sitoutuminen.

– He ovat aikanaan sitoutuneet tehtävään neljäksi vuodeksi. Nyt kaudesta olisi tulossa jo viisivuotinen, hän huomauttaa.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. ..entä kun puolen vuoden siirto ei riitäkään? Siirretäänkö lisää? Koska äänestäjät saavat sanoa pikku sanasensa tähän Keskustan maakuntaseikkailuun?

    Otettaisiinko ensin kevään 2017 kuntavaalien yhteydessä kansanäänestys asiasta, vaihtoehtoina 1) vain Sote, kiitos 2) ensin Sote ja myöhemmin maakunta jos vielä on tarvetta 3) ei mitään väliportaan hallintoa

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*