Aleksi Kurki valittiin Pyhtään valtuustoon kesän 2021 vaaleissa. (Kuvakaappaus Pyhtään kunnan verkkosivuilta)

Pyhtään kunnanvaltuusto valitsi maanantaina yksimielisesti kunnahallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Aleksi Kurjen, kok.

Kurki on vastikään täyttänyt 20 vuotta, ja Pyhtään kunnan mukaan hän on Suomen kaikkien aikojen nuorin kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Kurki on ensimmäisen kauden valtuutettu. Kunnahallituksen puheenjohtaja vaihtui, kun edellinen puheenjohtaja Toni Vanhala, kok., erosi tehtävästä tultuaan valituksi Kotkan kehitysjohtajan virkaan.

Pyhtään kunnan Facebook-sivulla Aleksi Kurki toteaa, että uuteen rooliin on helppo astua, sillä kunnassa on hyvähenkiset luottamuselimet ja osaava henkilöstö.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Kaikilla on vahva Pyhtää-visio eikä täällä politikoida turhasta, Kurki vakuuttaa.

Pyhtää on viime vuosina profiloitunut aktiivisella elinkeinopolitiikalla, ja sen jatkaminen on Kurjen mukaan hänen tärkein tehtävänsä.

Kauppatieteitä opiskeleva Kurki toivoo voivansa hyödyntää uudessa tehtävässään myös Aalto-yliopiston johtamisoppeja.

– Kun itse olen nuori, toivon voivani tuoda kuntapolitiikkaan modernia ajattelua boksin ulkopuolelta, ja ehkä myös joitain uusia käytäntöjä.

Kuntapolitiikan ohella Kurki vaikuttaa Kymenlaakson aluevaltuustossa – Suomen nuorimpana aluevaltuutettuna – ja pyrkii eduskuntaan tämän kevään vaaleissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*