Rääkkylän kunta joutuu tänä vuonna lisäämään sosiaali- ja terveydenhuollon menoihinsa 945 000 euroa. Lisäys johtuu siitä, että Attendon kanssa tehty sopimus kunnan sote-palvelujen ulkoistuksesta on budjetoitu nettosumman mukaan, vaikka se olisi pitänyt kirjata budjettiin bruttosummana.

– Nettosumma saadaan, kun bruttosummasta vähennetään asiakasmaksut, jotka tulevat kunnalle. Näitä ovat esimerkiksi terveyskeskusmaksut ja hammashuollon maksut, kunnanjohtaja Tuula Luukkonen sanoo.

– Asiakasmaksut oli siis virheellisesti huomioitu kahteen kertaan. Ne ovat vähentäneet menopuolella Attendo-sopimuksen menoja ja lisäksi kirjattu talousarvion tulopuolella kunnan tuloiksi.

Luukkonen korostaa, että kyseessä on kunnan oma virhe. Kyse ei ole kuitenkaan arvonlisäveron väärästä kirjaamisesta, kuten viime viikolla uutisoitiin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



– Arvonlisäverot kulkevat tasetilin kautta, eivätkä tule kunnan tulokseen.

Luukkosen mukaan Attendo-sopimus on budjetoitu väärin siitä lähtien, kun sopimus on ollut voimassa eli vuodesta 2012.

Rääkkylän valtuusto hyväksyi muutoksen talousarvioon viime viikolla.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kunnan ja attendon sivuilla ylistetään kilpaa ”Rääkkylän mallia” joka toi miljoona euroa halvemmat sotemenot verrattuna vanhaan lopputuloksen ollessa kuitenkin plus miinun nolla. Mihin ne luvatut säästöt oikein katosi joilla kuntajohto saatiin allekirjoittamaan sopimus??

    Edelleen tuon molemmille osapuolille erittäin nolon tapauksen lisäksi talousarviosta oli UNOHTUNUT virkalääkärin&sossutädin palkkakustannukset jonka perusteella em. moka on lähempänä itsestäänselvyyttä kuin yllätystä.

  2. Oiva varoittava esimerkki ostopalvelujen autuudesta. Puheet ovat vain puheita, ja niitä voi aina kaunistella, mutta Rääkkylän kokemalla tavalla lopullinen totuus voi olla armotonta tekstiä. Ei enää Rääkkylänkään palvelut ole esimerkillisen halpoja, kuten tähän saakka on uskoteltu. Tilastoharha, olipa syyt sitten mitkä tahansa!

  3. Tällaista varten kunnassa pitäisi olla talousosaamista, ettei perusasioissa sössitä. Onko vielä sama talousjohtaja virassa?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*