Kunnanjohtajan some-käytös puhuttaa Rääkkylässä.

Rääkkylän kunnanhallitus keskustelee tänään listalla olevien asioiden lisäksi kunnanjohtaja Esko Rautiaisen tilanteesta.

Sanomalehti Karjalainen uutisoi perjantaina, että Rautiaisen X-tililtä (ent. Twitter-tilitä) on lähetetty useita kaksimielisiä kommentteja naisille.

Rautiainen kommentoi ensin kyseessä olleen huumorin mutta pyysi sitten anteeksi. Anteeksipyyntö on nyt poistettu Rääkkylän kunnan Facebook-sivulta.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Laasonen, kesk., sanoo suoraan, että hän ei pidä Rautiaisen some-kommentteja asiallisina.

-En näe sitä asiallisena käytöksenä.

-Kun perjantaina tuli asia julki ja tänään sattumoisin on kunnanhallitus, käydään siinä läpi tämä.

Laasonen ei halua kommentoida Rautiaisen edellytyksiä jatkaa tehtävässään.

-En lähde sitä arvioimaan. Kunnanhallituksessa käydään keskustelut siitä. Pitää ensin käydä kuulemiset ja muut, mitä kaikkea on tapahtunut. Tämä on aika tuore asia, kun vasta perjantaina tuli tietoon lehtien palstoilta meillekin.

-On arvioitava ensinnäkin, onko virkamies käyttäytynyt hänelle soveliaasti ja minkä verran se on tuonut vahinkoa kuntakuvalle. Työnantajan näkökulmasta tätä on lähestyttävä.

Laasonen sanoo yllättyneensä julki tulleesta kunnanjohtajan some-käytöksestä.

-Olen itse tehnyt periaatepäätöksen, että en liiku some-maailmassa. Käytän aikani kaikkeen muuhun. Se tahtoo olla niin loputon suo, että jos sinne lähtee, pitäisi olla myös aikaa vastailla asioihin.

Laasonen on saanut asiasta ihmetteleviä kommentteja kuntalaisilta.

-Se on ollut sellaista, jotta miten tämmöinen voipi olla mahdollista. Näin nopeasti sanottuna. On tullut aika ronskiakin tekstiä.

Laasosen mukaan Rautiaisen some-käytös on tuonut vahinkoa Rääkkylän julkiselle kuvalle.

-Totta kai se on tuonut. Eihän siitä pääse mihinkään.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Setämies joo. Tommoinen kunnanjohtaja kun asioi sitten kuntalaisten kanssa… Minäpä inhimillinen setämies tässä namupyllyjä kyttäilen, kelläpä semmonen oisi.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä