Työ- ja elinkeinoministeriö ja ympäristöministeriö ovat asettaneet metropolipolitiikan neuvottelukunnan, jonka toimikausi on 9.12.2015–30.4.2019. Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii elinkeinoministeri Olli Rehn ja varapuheenjohtajana Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

– Metropolialueen kilpailukyvyn kehittäminen on koko maan etu. Helsingin seudun vetoapua tarvitaan talouskasvun aikaansaamiseksi, sanoo elinkeinoministeri Rehn.

Metropolipolitiikkaa edistetään tällä hallituskaudella osana elinkeinoministeri Rehnin vetämää kilpailukykykärkihanketta. Keskeisiä teemoja ovat Helsingin seudun kansainvälisen kilpailukyvyn, elinkeinopolitiikan ja aluekehityksen edistäminen, maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelun yhteistyö sekä segregaation ehkäisy.

Neuvottelukunnan ensimmäisessä kokouksessa keskiviikkona 9.12. käsiteltiin muun muassa maahanmuuttokysymyksiä sekä kuultiin selvitys aluehallinnon uudistamisesta.

– Joulukuussa aloitetaan valtion ja pääkaupunkiseudun kesken neuvottelut konkreettisista yhteistyökohteista. Lupaavana esimerkkinä on Smart & Clean -hanke, jonka tavoitteena on luoda pääkaupunkiseudusta kansainvälisen mittaluokan referenssialue cleantechissa, sanoo ministeri Rehn.

Metropolineuvottelukunnan muodostavat metropolialueen kuntien, elinkeinoelämän, tiedeyhteisön, eri yhteistyöorganisaatioiden sekä ministeriöiden 17 keskeistä asiantuntijaa. Sihteeristönä toimii työryhmä, joka koostuu ministeriöiden ja alueen kuntien 12 edustajasta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*