Kuva: Kosti Keistinen/valtioneuvoston kanslia
Sanna Marin nousee pääministeriksi.

SDP:n puoluevaltuusto esittää tulevaksi pääministeriksi puolueen ensimmäistä varapuheenjohtajaa Sanna Marinia, 34. Puoluvaltuusto valitsi sunnuntaina pääministeriehdokkaaksi Marinin tiukassa äänestyksessä. Marin sai 32 ääntä, Antti Lindtman 29 ääntä.

Aiemmin sunnuntaina hallitustunnustelija, tällä viikolla hallituksen eronpyynnön esittänyt pääministeri Antti Rinne, tapasi eduskuntaryhmien edustajat  Eduskuntatalossa. Hallituksen kaikki ryhmät ilmoittivat jatkavansa hallitusneuvotteluihin ja esittivät yksiselitteisen hyväksynnän nykyisellä hallitusohjelmalla jatkamisella.

Omistajaohjaus- ja kuntaministerin tehtävää Rinteen hallituksessa hoitanut SDP:n Sirpa Paatero on jatkamassa hallituksessa kuntaministerinä. Omistajaohjaus siirtyisi Eurooppa-ministerinä toimineen ja jatkavan Tytti Tuppuraisen salkkuun.

Marinin tilalle liikkenne- ja viestintäministeriksi on siirtymässä työministerinä toiminut Timo Harakka, ja työministeriksi on nousemassa Tuula Haatainen, SDP tiedotti sunnuntai-iltana.

Hallituskumppaneista Keskusta ilmoitti ministeriehdokkaansa maanantaiaamuna. Syyskuussa puolueen puheenjohtajaksi valittu Katri Kulmuni ja Mika Lintilä ovat vaihtamassa salkkuja, eli Kulmunia esitetään valtiovarainministeriksi ja Lintilää elinkeinoministeriksi. Lintilä toimi myös Sipilän hallituksen elinkeinoministerinä.

Muuten keskustalaisministerit jatkavat kuten Rinteen hallituksessa: Jari Leppä maa- ja metsätalousministerinä, Antti Kaikkonen puolustusministerinä ja Hanna Kosonen sijaistaen tiede- ja kulttuuriministerinä Annika Saarikkoa tämän äitiysloman ajan.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja vihreiden Maria Ohisalo ilmoittivat Twitterissä maananantaina alkuillasta, että puolueen ministereihin ei tule muutoksia.

Hallituksen kokoonpano päätettäneen tiistaina.

Juttua muokattu ma 9.12.: päivitetty keskustan ministerit, lisätty Li Anderssonin ja Maria Ohisalon twiitit.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*