Puheenjohtajan nuija ja tietokoneen hiiri ja näppäimistö valtuustosalissa.

Mikkeliläinen Satu Taavitsainen joutui jättämään Etelä-Savon hyvinvointialueen aluehallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajan ja hallituksen jäsenen tehtävät. Hyvinvointialueen valtuusto päätti asiasta tiistaina äänin 38-9, kun se erotti koko hallituksen puheenjohtajiston tilapäisen valiokunnan esityksestä.

Äänestyksessä annettiin myös kuusi tyhjää ääntä. Äänestystuloksen ratkettua asiaan jätettiin neljä eriävää mielipidettä. Eriävän mielipiteensä jättivät Liike Nytin aluevaltuutetut Seija Puputti, Tero Juuti, Panu Peitsaro ja Jari Smedberg. Aiemmin SDP:n riveistä johtaville luottamushenkilöpaikoille ponnistanut Taavitsainen pyrkii eduskuntaan Liike Nytin listoilta.

Erotetuksi tulivat myös aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen (kesk.) ja toinen varapuheenjohtaja Pirkko Valtola (kok.). Heidät kuitenkin aluevaltuusto valitsi entisiin tehtäviin yksimielisesti. Taavitsaisen paikalle aluehallituksen jäseneksi ja sen toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Arto Seppälä (sd.).

Erottamisen taustalla oli Taavitsaisen viime vuonna tekemä Facebook-päivitys, jossa hän kertoi silloisen puoluetoverinsa syyllistyneen seksuaalirikokseen. Mitään näyttöä tästä ei kuitenkaan löytynyt.

MainosJo aiemmin Satu Taavitsainen erottiin Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtajistosta. Erottaminen on vireillä myös Etelä-Savon maakuntavaltuuston puheenjohtajistosta. Maakuntavaltuutetut käsittelevät koko puheenjohtajiston erottamista 11. huhtikuuta pidettävässä kokouksessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*