SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm pitää nuorten innostamista äänestämään Euroopan parlamentin vaaleissa ”tuhannen euron kysymyksenä”.

Suomalaisista alle 25-vuotiaista äänesti edellisissä eurovaaleissa vain noin 10 prosenttia. Ruotsissa vastaava prosenttiluku oli 60:n tuntumassa.

– Se on sillä tavalla iso haaste, että se on sukupolvi, joka on kasvanut Erasmuksen maailmaan, opiskelijavaihtoihin, sukupolvi joka ei oikeastaan osaa edes kuvitella Eurooppaa ilman EU:ta, ilman vapaata liikkuvuutta, ilman yhteismarkkinoita, Euroopan parlamenttiin ehdokkaana olevien paneelikeskusteluun Kunnallisjohdon seminaarissa osallistunut Rönnholm sanoo.

– Tällä sukupolvella on mielestäni kaikkein eniten pelissä siinä, että siinä mitä on rakennettu sukupolvien ajan, ei laitettaisi päreiksi.

Brysselissä aiemmin eri tehtävissä, myös alueellisen edunvalvonnan parissa, työskennellyt Rönnholm kehotttaa maakuntia tuomaan itseään Euroopassa esiin omien yksilöllisten vahvuuksiensa kautta. Kaikkien kuntien ja maakuntien ei kannata tulla esiin esimerkiksi robotikkan ja biotalouden taitajina.

– Uskon siihen, että kullakin maakunnalla on omia vahvuuksia. Perinteisten alojen päälle kannattaa rakentaa, täytyy olla kunnianhimoinen mutta täytyy uskaltaa tehdä valintoja.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*