Hakuaika kuntien yhdistymisselvitysten avustuksille vuodelle 2014 alkoi maanantaina 6. lokakuuta.

Avustus on enintään 50 000 euroa selvitystä kohden. Selvitysavustuksen määrä voi olla korkeintaan 70 prosenttia selvityksen hyväksyttävistä arvonlisäverottomista kustannuksista.

Selvitysavustuksen vuotta 2014 koskeva hakuaika päättyy 2. joulukuuta. Sen jälkeen avustuspäätökset valmistellaan ja avustus maksetaan joulukuun aikana.

Hyväksyttäviä kustannuksia ovat esimerkiksi liitosselvittäjän palkkakustannukset tai ulkopuolisen konsultin suorittama selvitystyö. Kuntien viranhaltijavalmisteluun avustusta voidaan myöntää siltä osin kuin valmistelun voidaan osoittaa koskevan yhdistymisselvitystä.

Myös muihin selvittämisestä aiheutuviin kustannuksiin kuten tiedottamiseen, tilastomateriaalin hankintaan, painatuskustannuksiin tai kyselytutkimusten teettämiseen voidaan myöntää avustusta. Avustusta ei myönnetä kokoontumisesta aiheutuviin kustannuksiin tai luottamushenkilötyön puitteissa tapahtuvaan toimintaan.

Avustusta voidaan myöntää vain sellaisiin selvityksiin, joka toteutetaan selvitysperusteiden mukaisella tai ministeriön päätöksen perusteella siitä poikkeavalla alueella.

Valtiovarainministeriö on lähettänyt kuntiin kirjeen avustusten hakemisesta 6. lokakuuta. Avustusta haetaan hakulomakkeella, joka on saatavissa osoitteesta www.kuntauudistus.fi

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*