Valtionosuusuudistuksen selvitysmies Arno Miettinen jatkaa tehtävässään siihen asti, kunnes valtionosuusuudistus siirtyy eduskunnan käsittelyyn.

Miettinen jätti tehtävänsä viime viikon lopulla, mutta on pyörtänyt eropäätöksensä. Kuntaministeri Henna Virkkunen, kok., tiedottaa erosta ja eron perumisesta viimeistään tiistaina.

Miettisen eron uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan eron syynä oli se, että satakuntalainen opetusministeri Krista Kiuru, sd., oli puuttunut Miettisen esitykseen ennen hallinnon ja aluekehityksen ministeriryhmän (halke) kokousta ja vaatinut uudistukseen erityisesti omaa vaalipiiriään koskevia parannuksia ja muutoksia.

Lakiluonnos oli tarkoitus hyväksyä 30.1.  torstaina pitkän odottelun jälkeen halkessa, ja lähettää se lausuntokierrokselle.

Selvitysmies Miettinen ei halunnut selvitellä eroamiseen johtaneita syitä. Hän sanoi Kuntalehdelle maanantaina, että on päättänyt jatkaa tehtävässään.

Valtionosuusuudistukseen liittyvä aineisto kootaan ministeriössä ja julkistetaan alkuviikolla. Mukana ovat uudistuksen perustelut, uudet kuntakohtaiset laskelmat ja aiemmat kuntakommentit. Luonnos on tarkoitus saada lähtemään lausunnoille ensi viikolla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä