Simon Elo johtaa Uusi vaihtoehto -ryhmää.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronneen Uusi vaihtoehto –eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertoo Kuntalehdelle, että kansanedustaja Arja Juvonen ei ole liittynyt uuteen ryhmään.

Juvonen ilmoitti tänään iltapäivällä Twitterissä, että myös hän on eronnut perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, mutta ei kertonut liittyykö Uusi vaihtoehto -ryhmään vai jonkun muun puolueen riveihin vai perustaako oman ryhmän. Kuntalehti ei tavoittanut Juvosta.

Juvonen ei ollut mukana alkuperäisten lähtijöiden ryhmässä, joista Elo tiedotti tänään.

Elo tähdentää, että jos Juvonen haluaa vielä Uusi vaihtoehto -ryhmään, hänen on anottava sitä uudelta eduskuntaryhmältä. Samoin pitää tehdä kaikkien muidenkin mahdollisten halukkaiden.

– Ei meillä mitään pyöröovea ole, vaan uudet ryhmän jäsenet päätetään eduskuntaryhmän kokouksessa, Elo tuumaili.

Uusi vaihtoehto on koolla omassa ryhmäkokouksessaan eduskunnassa torstaina kello 14. Silloin päätetään uusista ryhmän jäsenistä.

– Tulijoita on, Elo sanoo.

Valtuustoissa ryhmät repeävät

Simo Elo kuten moni muukin uuden ryhmän kansanedustaja on myös kunnanvaltuutettu. Espoon kaupunginvaltuustossa on nyt seitsemän perussuomalaista, joista kansanedustajia on neljä. Elon lisäksi Uusi vaihtoehto –ryhmään kuuluu perussuomalaisten puheenjohtajuuden jättänyt ulkoministeri Timo Soini. Myös Arja Juvonen ja kansanedustaja Veera Ruoho istuvat Espoon valtuustossa. Ruoho jäi perussuomalaisten eduskuntaryhmään.

Elon mukaan on vielä liian aikaista pohtia, millaisia ryhmiä valtuustoissa syntyy.

– Katsotaan nyt tämä eduskuntaryhmän perustaminen ensin. Se on ollut pikkuinen uutinen tänään, hän kuittaa.

Valtuustoissa perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoaminen aiheuttaa kuitenkin varmasti kovaa kuhinaa ja perussuomalaisten ryhmät repeävät.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*