Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi keskiviikkona Anni Sinnemäen, vihr.,
kaupunkisuunnittelu-ja kiinteistötointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan virkaan.

Sinnemäki voitti valtuuston vaalissa SDP:n ehdokkaan Hannu Penttilän äänin 49–34.

Penttilä toimii virassa parhaillaan, ja hänen nykyinen seitsemän vuoden kautensa päättyy vuoden lopussa. Sinnemäen kausi alkaa 15. tammikuuta 2015 ja päättyy 30. kesäkuuta 2017.

Viran palkka on 12 263,08 euroa.

Vaalia edeltäneessä keskustelussa suurin osa puheenvuoroja käyttäneistä valtuutetuista antoi tukensa Penttilän jatkokaudelle. Sinnemäen puolesta puhuivat vain vihreiden valtuutetut. Vaalin ratkaisseesta kokoomuksen ryhmästä yksikään valtuutettu ei käyttänyt puheenvuoroa.

Sinnemäki on humanististen tieteiden kandidaatti. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 1999 ja ollut Helsingin kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2005. Hän oli työministerinä Matti Vanhasen toisessa hallituksessa 2009–2011.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Eikös poliittisten virkanimitysten pitänyt olla jo historiaa ?

    Vaikka kummatkin kärkiehdokkaat omaavat ”jäsenkirjat”, ei kai liene ”kahta sanaa” kumpi on pätevämpi???? Mutta näinhän se on, jos kokoomuslainen, demari tai keskustalainen valitaan, kyseessä on aina tiedotusvälineiden mielestä poliittinen virkanimitys oli CV sitten kuinka hyvä tahansa, jos taas vihreä valitaan, kukaan ei ”puhu mitään” poliittisista virkanimityksistä tiedotusvälineissä !

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä