Arkistokuva: VNK/Laura Kotila
Juha Sipilän pääministerikauden tärkein tavoite, sote- ja maakuntauudistus, epäonnistui. Eduskuntavaaleissa Sipilän johtamalle keskustalle tuli murskatappio. - Puolueen puheenjohtajana minun vastuuni on joka tilanteessa ajatella ja vaalia Keskustan etua. Tulen jatkossakin toimimaan puolueen hyväksi kaikissa niissä tehtävissä, joita saan hoitaa, Sipilä kirjoittaa blogissaan.

Juha Sipilä jättää Keskustan puheenjohtajuuden. Sipilä ilmoitti asiasta blogissaan tiistaina. Syynä on puolueen kokema rankka tappio eduskuntavaaleissa. Edellisen kauden päähallituspuolue menetti 18 kansanedustajanpaikkaa vaaleissa, joissa mikään muu puolue ei menettänyt paikkoja verrattuna edellisen vaalin tulokseen.

Sipilän mukaan vaalitulos ei jättänyt hänelle muita mahdollisuuksia kuin puheenjohtajuuden jättämisen.

– Keskustan vaalitulos käydään huolella läpi. Tarvitsemme syväanalyysin vaalitappion syistä. Vaalitulos ja kansanliikkeen voima eivät ole koskaan yhdestä henkilöstä kiinni, mutta yksi ihminen voi hidastaa sen voimaantumista. Puolueiden puheenjohtajat ja varsinkin pääministeri kuluvat nopeasti puolueensa keulakuvina. Näin on käynyt minullekin, Sipilä kirjoittaa.

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan 7. syyskuuta ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Keskustan vaalianalyysin tekeminen on erittäin helppoa. Varsinainen keskustapuolueen kannatuksen laskun alkoi samaan aikaan Kiky-toimenpiteiden alkaessa. Tilannetta pahensi yleisön antaman kritiikin jälkeen syyn sysääminen pakkoraossa olleiden työmarkkinajärjestöjen niskaan. Pääministeri kantaa asiasta aivan oikein yksin vastuun, eroamalla: tulos ja ulos. Puolue on samassa tilassa ellei huonommassakin kuin neljä vuotta sitten.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*