KT:n valtuuskunta hyväksyi aamupäivällä työllisyys- ja kasvusopimuksen kolmannen vuoden palkoista syntyneen neuvottelutuloksen. Valtuuskunnan puheenjohtaja Ritva Viljasen mukaan sovun hinta kuntasektorille tulee olemaan hieman yli 200 miljoonaa euroa. Palkansaajan tilipussissa vaikutus on 16 lisäeuroa tai 0,43 prosenttia.

-Kustannusvaikutus on kuntasektorin palkkamenoihin kokonaisuudessaan hieman yli prosentin luokkaa, kun työttömyysvakuutusmaksu nousee työnantajien osalta 0,5 prosenttia. Meidän laskelmien mukaan palkankorotusten vaikutus tulee keskimäärin olemaan 0,54 prosenttia. Korotusvaikutus vaihtelee hieman ammattiryhmittäin ja esimerkiksi opettajilla korotuksen vaikutus on tuo 0,43 prosenttia, Viljanen kertoo.

KT:n valtuuskunta pitää ratkaisua olosuhteisiin nähden siedettävänä kuntatalouden kannalta. Valtuuskunta edellyttää, että ensi vuoden palkkaratkaisuun liittyvät veronkevennykset kompensoidaan kunnille täysimääräisesti hallitusohjelman mukaisesti.

-Neuvottelut ovat aina neuvotteluja ja siellä tehdään puolin ja toisin kompromisseja. Neuvottelutulos mahdollistaa nyt KT:n ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen sektorikohtaisten neuvotteluiden käynnistämisen. Kunta-alan neuvotteluiden takaraja on 30. kesäkuuta ja siitä lähdetään, että valtuuskunta kokoontuu uudestaan kahden viikon kuluttua, valtuuskunnan puheenjohtaja Ritva Viljanen toteaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*