Helsinki korottaa kotihoidon ja sosiaalityön työntekijöiden palkkoja. Kaupunki korjaa perusteettomia palkkaeroja korottamalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten palkkoja lähes neljällä miljoonalla eurolla vuodessa.

Korotuksia saavat myös muun muassa neuvoloiden sekä koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon terveydenhoitajat, terveysasemien sairaanhoitajat sekä puheterapeutit.

Neuvottelut lääkäreiden palkankorotuksista ovat vielä kesken.

Korotukset vaihtelevat tehtävittäin ja ne koskevat tehtäväkohtaisia palkkoja. Työntekijät saavat korotetut palkat viimeistään maaliskuusta lähtien. Tammi-helmikuun 2019 palkankorotukset maksetaan takautuvasti.

Korotuksen jälkeen Helsingin lähihoitajien ja perushoitajien palkka on 2 271 euroa ja kotihoidon terveyden- ja sairaanhoitajien 2 660 euroa kuukaudessa.

Viroissa olevien aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijöiden uusi tehtäväkohtainen palkka on 3 175 euroa ja lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden 3 495 euroa kuukaudessa.

Lisäksi kaikkia kunnan työntekijöitä koskeva yleiskorotus astuu voimaan 1. huhtikuuta. Korotus on vähintään yhden prosentin.

Helsingissä terveyskeskuslääkäreiden ja hammaslääkäreiden palkkojen korotus on 2,1 prosenttia ja sairaalalääkäreiden 1 prosenttia.

Lisäksi Helsinki maksaa oman palkkakehityssuunnitelmansa mukaisesti vielä syyskuun 1. päivästä alkaen lisäkorotuksia sosiaalityöntekijöille. Tavoitteena on, että lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden palkka noin 3600 euroa ja aikuissosiaalityön, poliisisosiaalityön ja gerontologisen sosiaalityön työntekijöiden noin 3350 euroa kuukaudessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*