Jos kunnallispolitiikassa voisi tulosvetoa lyödä, niin Sotkamon kohdalla valinta olisi ehdottomasti 6-5 tai 5-6. Lokakuussa äänin 6-5 kunnanhallituksessa hyväksytystä kunnanjohtaja Petri Kauppisen johtajasopimuksesta tehty kunnallisvalitus hyväksyttiin tiistaina kunnanhallituksessa äänin 6-5.

Viime lokakuussa johtajasopimus hyväksyttiin keskustan ja kokoomuksen voimin. Äänestyksessä tappiolle jäänyt kunnanjohtajan vastaisen rintaman nokkamies, perussuomalaisten Ari Korhonen teki päätöksestä kunnallisvalituksen Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen, jonka nyt kunnanhallitus totesi aiheelliseksi.

Suunnanmuutoksen takana oli kunnanhallituksen keskustalaisen varajäsenen Ari Määtän siirtyminen perussuomalaisten ja vasemmiston linjoille. Kunnallisvalituksen hyväksymisen kannalla olivat myös johtajasopimusta alun perin vastustaneet perussuomalaisten ja vasemmiston edustajat.

Seuraavaksi johtajasopimuksen päivittäminen palaa jälkeen kunnanhallituksen käsittelyyn. Jo kertaalleen hyväksytty sopimus olisi muun muassa korottanut kunnanjohtajan palkkausta 6700 eurosta 7800 euroon.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kun lehdet lainaavat toisiaan, jo toinen lainaaja on kadottanut asian ytimen.
    Sotkamon kunnanhallitus antoi uutisen tarkoittamassa tapauksessa vasta lausuntonsa hallinto-oikeuteen tehdystä valituksesta, ja se miten asia loppujen lopuksi ratkeaa, selviää vasta kun oikeusprosessi on päättynyt. Siksi mielikuva johtajasopimuksen ja sen hyväksymistä tarkoittavan päätöksen uudelleen käsittelystä on vähintäänkin ennenaikainen jollei suorastaan uutisankka.
    Totta on että sotkamolainen päätöksenteko on parin vuoden aikana menettänyt linjakkuutensa ja luotettavuutensa lähinnä perussuomalaisten ja vasemmistoliiton oppositiopolitiikan takia, kun heille ei enää kelpaa oikein mikään, mitä kunnanjohtaja asiallisesti esittää. Siihen äkkiväärään politikointiin liittyy tämäkin episodi johtajasopimuksen päivittämisestä, jonka kunnanhallitus hyväksyi ja josta päätöksestä tehdyn oikaisuvaatimuksen hallitus niinikään hylkäsi. Nyt äänestettiin hallinto-oikeudelle annettavasta vastineesta, ja varamiehinen hallitus muuttikin äänin 5-6 kantaansa aikaisemman 6-5 asetelmasta poiketen. Asiasta kiinnostuneiden kannattaa poiketa Sotkamon verkkosivuilla, siltä saa asiasta audenttisen oikean kuvan.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*