Alexander Stubb

– Kokoomus haluaa ihmiskeskeisen sote-uudistuksen, linjaa kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb Kunta.tv:n haastattelussa.

Stubbin mielestä ote-uudistus kaatui päätöksentekoa vaivaavaan ”hallintolaatikkoleikkiin ja siitä unohtui keskeisin asia, eli ihminen.

Stubb ei halua määritellä, millainen malli soteen tarvittaisiin.

– Se ei olisi reilua niitä kohtaan jotka tekivät valtavan työn parlamentaarisessa valmistelussa eikä seuraavaa hallitusta kohtaan.

– Olen pitänyt tärkeänä alusta asti sitä että tätä tehdään kaikkien kanssa yhdessä, ja seuraava hallitus kantaa vastuun.

Valtiovarainministeriön maaliskuussa kunnille esittämää 2 miljardin euron sopeutustarvetta Stubb pitää talousrealismina.

– Me olemme ainoa puolue joka on esittänyt sopeutuslistan, hän muistuttaa.

– Noin 12 kohtaa valtion kohdalla ja kaksi kuntien puolella. Keskeistä kuntien kohdalla on tehtävien vähentäminen miljardilla eurolla ja sote-uudistus.

Stubbin mielestä kuntauudistuksen tarve ei ole kadonnut mihinkään. Hän kuitenkin toivoo pohdintaa siitä, onko oikein että henkilö voi toimia sekä kansanedustajana että kuntapäättäjänä.

– Meillä on hirveän hieno kuntajärjestelmä. On selvää että kuntien asioita pitää hoitaa.

Helsinkiin suunniteltu Pisara-rata pistettiin vaalikauden lopulla jäihin. Stubbin mielestä Pisara kannattaa toteuttaa jossain vaiheessa, koska se palvelee koko maata eikä vain pääkaupunkiseutua kuten jotkut ovat väittäneet.

– En ole koskaan tykännyt ajatuksesta että on ikään kuin suuret kaupunkikeskukset vastaan maaseutu. Minusta me olemme kaikki suomalaisia, mennään käsi kädessä, Stubb sanoo.

Katso Alexander Stubbin haastattelu Kunta.tv:stä

Muut puoluejohtajien haastattelut Kunta.tv:ssä:

Sipilä Kunnalle jää tehtäviä myös soten ratkettua

Antti Rinne ravistelisi hallinnon rakenteita

Haglund: Kuntaliitokset ovat tapa tehostaa toimintaa

Niinistö: Maakuntamalli vähentäisi liitospaineita

Räsänen: Viisi sote-aluetta yhä mahdollinen ratkaisu

Arhinmäki haluaa kolmiportaisen hallintomallin

Soini pitää kuntauudistusta yhä tarpeellisena

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*