Mikkelin kaupungintalon tulevaa isäntää tentataan suorassa nettilähetyksessä torstai-iltana. (Kuva: Mikkelin kaupunki)

Mikkelin kaupunginvaltuusto tenttaa neljää jäljellä olevaa kaupunginjohtajaehdokasta tänään illalla suorassa nettilähetyksessä. Tentti näkyy suorana lähetyksenä Mikkelin kaupungin Youtube-kanavalla. Nettikansan arvioitavaksi ovat päässeet Timo Halonen, Olli Naukkarinen, Teemu Paavola ja Jouni Riihelä.

-Vastaavia julkisia tenttejä on ollut muuallakin. Kun meidän kaupunginjohtajamme haki Jyväskylään, niin seurasimme netissä vastaavaa tenttiä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seija Kuikka (kesk.) kertoo.

Mikkelissä julkinen kaupunginjohtajatentti viedään johdetusti läpi. Pelisäännöt tentille on tarkkaan sovittu, sillä mitään kilpalaulantaa ei tilaisuudesta haluta.

-Pohdimme myös keskustelevaa haastattelutilaisuutta, mutta siinä olisi vaarana ollut keskustelun rönsyileminen. Päädyimme sitten tähän malliin, jossa olemme valinneet etukäteen kysymykset. Jokainen valtuustoryhmä esittää kolme kysymystä, jonka lisäksi kysymyksiä on nuorisovaltuustolta ja kansalaisryhmiltä, Seija Kuikka toteaa.

MainosEi ainoa haastattelu

Pelkän netissä välitettävän tentin varaan ei Mikkelissä kaupunginjohtajavalintaa ole jätetty. Alun perin haastateltavaksi valittiin kymmenen ehdokasta, joista jatkoon pääsivät tänään tentissä olevat. Kaikki tänään tentattavat käyvät läpi soveltuvuustestit. Ja jatkoakin tenttien muodossa seurannee.

-Varmaan vielä valtuustoryhmittäin halutaan haastatella ehdokkaita. Ainakin meidän valtuustoryhmässä on sellaista toivomusta tullut, Seija Kuikka arvioi.

Parhaillaan Pyhällä lomaileva kaupunginhallituksen puheenjohtaja pääsee luottamusmiehenä etätöihin torstai-iltana.

Mainos-Mielenkiintoista seurata, millainen kuva nettilähetyksen kautta ehdokkaista välittyy. Olin itse mukana johtamassa ensimmäisiä haastatteluja ja olen tavannut kaikki ehdokkaat, Seija Kuikka toteaa.

Mikkeli valitsee kaupunginjohtajan 28. huhtikuuta pidettävässä ylimääräisessä valtuuston kokouksessa.

Jyväskylässä testattu

Jyväskylän kaupunginjohtajaksi syksyllä valittu Timo Koivisto oli muutama kuukausi sitten samassa tilanteessa, jossa Mikkeliin ehdolla oleva nelikko tänä iltana on.

-Kyllähän se aika ainutkertainen tapahtuma oli. Siihen piti valmistautua hieman eri tavalla, kuin normaaliin haastattelutilaisuuteen, Koivisto muistelee.

-Oleellista tilaisuudessa oli se, että kyse oli nimenomaan julkisesta tentistä. Valtuutettujen lisäksi tilaisuutta oli seuraamassa kaupunkilaisia ja mediaa. Kaikkiaan julkinen tentti on nykypäivää, enkä minä ainakaan kokenut, etteikö se olisi palvellut kaupunginjohtajan valintaa, Timo Koivisto jatkaa.

 

Suora lähetys tentistä klo 18 alkaen Mikkelin kaupungin Youtube-kanavalla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*